Як вимкнути історію переміщень у Google Maps

Як вимкнути історію переміщень у Google Maps

У Google Maps можна вимкнути «Хронологію», видалити історію переміщень або налаштувати її автоматичне очищення.

У Google Maps можна вимкнути функцію «Хронологія», яка зберігає журнал відвіданих користувачем місць. Також доступне окреме видалення вже накопичених даних або налаштування їх автоматичного очищення.

Як повідомляє Engadget, Google перенесла зберігання історії геолокації з хмари безпосередньо на пристрій, якщо користувач не створює резервну копію вручну. Дані «Хронології» надходять зі смартфона та переглядаються на ньому, а налаштування застосовуються окремо до кожного пристрою.

 

Як вимкнути «Хронологію»

 

Щоб змінити налаштування, у застосунку Google Maps слід натиснути на фото профілю праворуч від пошукового рядка, обрати пункт «Ваша хронологія», відкрити меню з трьома крапками у верхньому правому куті та перейти до розділу налаштувань геолокації і конфіденційності. Далі потрібно вибрати «Хронологія».

У випадаючому меню доступні два варіанти: «Вимкнути» — щоб припинити використання функції, зберігши наявні дані, або «Вимкнути та видалити активність» — щоб одночасно очистити історію. Для повторного увімкнення функції треба пройти той самий шлях і на останньому етапі обрати опцію ввімкнення.

 

Автоматичне очищення та резервні копії

 

У тому ж меню можна встановити автоматичне видалення даних, старших за три, 18 або 36 місяців. Це дозволяє зберігати недавні відвідані місця, але регулярно очищати давні записи.

На головній сторінці «Хронології» є значок резервного копіювання, через який можна увімкнути або вимкнути зашифроване збереження даних пристрою в обліковому записі Google. Значок олівця дає змогу редагувати або видаляти інформацію за конкретний день. У розділі налаштувань геолокації і конфіденційності також доступні експорт даних «Хронології» та видалення записів за обраний проміжок часу.